MENU

elen
0
Καλάθι άδειο
ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΗ 10% της αξίας για αγορές από €50 και άνω*
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των €65
Ευέλικτη παράδοση: Παράδοση απευθείας στο σκάφος σας

Τα υπέρ και τα κατά για την αγορά φουσκωτής βάρκας ή πολυεστερικής

Η βόλτα με τη βάρκα είναι μια ευχάριστη και συναρπαστική δραστηριότητα στην οποία πολλοί άνθρωποι ασχολούνται για διάφορους λόγους. Είτε πρόκειται για ψάρεμα, ή απλώς για βόλτα ή χρήση σαν τέντερ μεγαλύτερου σκάφους, η ιδιοκτησία ενός μικρού σκάφους μπορεί να προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Ωστόσο, με τόσους πολλούς τύπους μικρών σκαφών που διατίθενται στην αγορά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο να αγοράσετε. Οι δύο δημοφιλείς επιλογές είναι τα φουσκωτά και τα πολυεστερικά πλαστικά σκάφη. Παρακάτω θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ενός φουσκωτού έναντι ενός σκάφους από fiberglass.

 

Βάρκες φουσκωτές:

Τα φουσκωτά σκάφη, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι κατασκευασμένα από φουσκωτούς θαλάμους γεμάτους αέρα. Αυτά τα σκάφη είναι ελαφριά και εύκολα στη μεταφορά καθώς μπορούν να ξεφουσκωθούν και να συσκευαστούν σε μια τσάντα. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ενός φουσκωτού σκάφους:

Πλεονεκτήματα:

1. Προσιτή τιμή: Τα φουσκωτά σκάφη είναι γενικά λιγότερο ακριβά από τα σκάφη από τα πολυεστερικά, καθιστώντας τα μια δημοφιλή επιλογή για αρχάριους.

2. Εύκολη αποθήκευση και μεταφορά: Τα φουσκωτά σκάφη μπορούν να ξεφουσκωθούν και να συσκευαστούν, καθιστώντας τα εύκολα στην αποθήκευση και τη μεταφορά τους. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα συμφέρουσα εάν δεν έχετε πολύ χώρο για να αποθηκεύσετε το σκάφος σας.

3. Ελαφρύ: Τα φουσκωτά σκάφη είναι ελαφριά, καθιστώντας τα εύκολα στο χειρισμό και στην καθέλκυση.

4. Ευελιξία: Τα φουσκωτά σκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ποικίλες θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως ψάρεμα, βόλτα, ακόμη και ράφτινγκ στα λευκά νερά.

Μειονεκτήματα:

1. Ανθεκτικότητα: Τα φουσκωτά σκάφη είναι επιρρεπή σε τρυπήματα και μπορούν να καταστραφούν εύκολα. Ενώ ορισμένα φουσκωτά σκάφη είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας που είναι πιο ανθεκτικά, εξακολουθούν να είναι πιο επιρρεπή σε ζημιές από τα σκάφη από πολυεστέρα.

2. Συντήρηση: Τα φουσκωτά σκάφη απαιτούν περισσότερη συντήρηση από τα πολυεστερικά σκάφη. Πρέπει να καθαρίζονται και να στεγνώνονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση και οι αεροθαλαμοι πρέπει να ελέγχονται τακτικά για διαρροές.

3. Ταχύτητα: Τα φουσκωτά σκάφη δεν είναι τόσο γρήγορα όσο τα πολυεστερικά και μπορεί να χτυπάνε σε καιρό.

 

Βάρκες πολυεστερικές:

Τα σκάφη από πολυεστερα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό υλικό ενισχυμένο με υαλοβάμβακα, γεγονός που τα καθιστά πιο στιβαρή επιλογή από τα φουσκωτά σκάφη. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ενός σκάφους από fiberglass:

Πλεονεκτήματα:

1. Ανθεκτικότητα: Τα πολυεστερικά σκάφη είναι ανθεκτικά και αντέχουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθιστώντας τα μια καλή επένδυση μακροπρόθεσμα.

2. Ταχύτητα: Τα σκάφη από υαλοβάμβακα είναι πιο γρήγορα από τα φουσκωτά και μπορούν να χειριστούν καλύτερα τα ταραγμένα νερά.

3. Χαμηλή συντήρηση: Τα σκάφη από υαλοβάμβακα απαιτούν λιγότερη συντήρηση από τα φουσκωτά, καθιστώντας τα μια βολική επιλογή για άτομα που θέλουν να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο νερό και λιγότερο χρόνο στη συντήρηση.

4. Αξία μεταπώλησης: Τα σκάφη από υαλοβάμβακα έχουν υψηλότερη αξία μεταπώλησης από τα φουσκωτά σκάφη, γεγονός που τα καθιστά καλύτερη επένδυση μακροπρόθεσμα.

Μειονεκτήματα:

1. Κόστος: Τα σκάφη από πολυεστέρα είναι γενικά πιο ακριβά από τα φουσκωτά, καθιστώντας τα λιγότερο δημοφιλή επιλογή για αρχάριους.

2. Βάρος: Τα σκάφη από πολυεστέρα είναι βαρύτερα από τα φουσκωτά, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη η μεταφορά και η ανάλκυση καθέλκυση.

3. Περιορισμένη ευελιξία: Τα σκάφη από πολυεστέρα χρησιμοποιούνται κυρίως για βόλτες και ψάρεμα και δεν είναι κατάλληλα για ράφτινγκ στα λευκά νερά ή άλλες περιπετειώδεις θαλάσσιες δραστηριότητες.

 

Συμπερασματικά, τόσο τα φουσκωτά όσο και τα πολυεστερικά έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Τα φουσκωτά σκάφη είναι πιο προσιτά, ευέλικτα και εύκολα στην αποθήκευση, αλλά απαιτούν περισσότερη συντήρηση και δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο τα σκάφη από πολυεστέρα. Τα σκάφη από πολυεστέρα είναι πιο ανθεκτικά, πιο γρήγορα και απαιτούν λιγότερη συντήρηση, αλλά είναι πιο ακριβά και λιγότερο ευέλικτα από τα φουσκωτά. Τελικά, η απόφαση μεταξύ ενός φουσκωτού και ενός σκάφους από πολυεστέρα εξαρτάται από την προσωπική προτίμηση, τον προϋπολογισμό και την προβλεπόμενη χρήση του σκάφους.

Please publish modules in offcanvas position.